Пратиоци

16.11.11.

NJEGA KOZE

Ulje semena kajsije
(Prunus armeniaca L) Ako imate ostarelu, dehidriranu, nečistu kožu ili bore, Vašim umornim ćelijama koze neophodno je ulje kostica kajsije. Bogati sastojci ulja kajsije, hrane kožu, daju joj vlažnost i štite je od loših spoljnih uticaja. Rezultati dejstva su vidljivi za kratko vreme, dolazi do brzog i vidljivog zatezanja bora oko očiju, usana, na obrazima, vratu i čelu. ukratko, ulje semena kajsije deluje kao intenzivni lifting bora. Prema nekim tvrdnjama mozete izgledati i do deset godina mladje za svega 14 dana.

Žene I muskarci, koriste ulje kajsije već godinama za zaštitu i negu osetljive kože. podjednako je dobro za sve tipove kože. Ublažava opekotine od sunčanja, umiruje iritiranu kožu i pomaže ispucaloj koži i koži koja se peruta. Ulje kajsije koristilo se pre 5000 godina, kao tajni recept za lepotu kraljeva i kraljica u Egiptu. Već tada je postalo sinonim za izvor mladosti, i čudotvorno sredstvo za podmladjivanje. Danas se dejstvo ulja koštica kajsije koristi u senzacionalnoj kozmetici za podmladjivanje, negu i zaštitu kože.
Aroma: Slaba.
Tekstura: Blago masno, apsorbuje se prilicno sporo.
Boja: Skoro providno sa malo zute.
Upotreba: Za postizanje najboljih rezultata ulje semena kasije koristiti ujutru i uvece, blagim kruznim pokretima vrhovima prstiju, utrljati ulje na čisto i suvo lice, vodeći računa o mišićima lica.Posebnu pažnju i vreme posvetite onim delovima lica gde su bore najizraženije. Nežnim pokretima ćete podstaći mikrocirkulaciju i poboljsati dejstvo bioaktivnih satojaka ulja. 
Koristim ulje kajsije oko dva mjeseca. Rezultati su zbilja vidni. Koza lica je zategnutija, bore manje vidne i ten je ujednacen. Bolje je od svih krema protiv bora koje sam koristila do sad, a i jeftinije. Prirodno je i bez stetnih sastojka sto se ne moze reci za vecinu krema. Koristi se hladno cijedjeno ulje kajsije. Prirodno je ipak bolje.